A hétvégén vendégeink voltak. A szombat hajózással telt, illetve délután a Paulay Ede Színházban megnéztünk egy igazán szórakoztató vígjátékot, Lilla és a rokon gyerekek nagyon élvezték, nagyokat kacagtak.

Másnap kirándulbni ment a két család. Előbb Bodrogkeresztúrba mentünk át a Motormúzeumba, ahol Lillának és unokatestvérének a legnagyobb élmény egy Bambi volt - no nem az őzike, hanem a Pancsoló kislányból ismert ital. Lilla unokabátyja inkább a régi, de még működő motorok iránt érdeklődött, no meg a rendszervűáltás előtti időszak tárgyi emlékei ragadták meg.

Innen felmentünk a bodrogkeresztúri kilátóhoz. A látvány lenyűgöző volt: szép idő volt, így el lehetett látni gészen Bodrogolasziig, láttuk Bodrogkisfaludot, Szegit, Szegilongot, a Bodrog árterét - lenyűgöző látvány volt. A kislányok vadvirágot gyűjtöttek, én pedig csak azért aggódtam, hogy ki ne essek újból a Lilla zsebéből.

A keresztúri kilátó után a Nagykopasz-hegy tetejére is felmentünk. A kilátás innen is csodaszép, egyik irányban a Kengyel-tó látszik, a másik irányban a Tisza partján lévő települések rajzolódtak ki. Sokan voltak fent, kicsik és nagyok, több család  piknikkosarakkal érkezett, itt költötték el vasárnapi ebédjüket. Már a sok evő ember látványától megéheztek a gyerekek, így hamarosan ezt a kilátót is otthagytuk.

Tarcalon a Degenfeld Kastélyszállóban vasárnaponként svédasztalos ebéden lehet részt venni, nem egészen 3.000 Ft-os áron, ráadásul a gyerekeknek még kedvezmény is jár. Az éhes csapat ide tért be a kilátóból leérve.

A kastélyszállónak csodaszép parkja van, igazi gyerekparadicsom, ahol szaladgálni lehet. Lilla kistestvérének a szükőkút tetszett leginkább, a család vendégei a szalontól, könyvtártól voltak elragadtatva, s természetesen az elegáns felszolgálástól és az ételektől. Egy kicsit én is kikandikáltam a Lilla zsebéből, amikor megmutatták a szőlőfeldolgozót és a történelmi pincét - nekem mégis legjobban a szőlőbirtok tetszett, aminek közepében áll a kastély.

Ebéd után ellátogattunk még a tengerszemhez, illetve a gyerekek felmásztak a tokajis palackhoz, ami évek óta az egyik legszembetűnőbb pontja a településnek, majd visszatértünk Tokajba.

A bejegyzés trackback címe:

https://furmintferi.blog.hu/api/trackback/id/tr681249122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása